BESKYT DIN VIRKSOMHED MOD RANSOMWARE

Du har uden tvivl hørt begrebet: ransomware. Men hvad dækker det egentlig over? Og hvordan undgår du det næste ransomware angreb?

Ransomware er en virus, som downloades fra vedhæftede filer fra e-mails, reklamer, ondsindede hjemmesider eller usikre wi-fi netværk. Ransomware krypterer dine filer, så du ikke har adgang til indholdet. Du mister derved dine billeder, dokumenter, og andet der ligger på din computer. Den eneste måde du (måske) kan få adgang til din data igen, er ved at betale løsesummen.

Der er forskellige faktorer der er med til at gøre dig sårbar overfor ransomware:

  • Din enhed har forældet software
  • Operativsystemer får ikke længere programrettelser
  • Der er indført medarbejder træning i cyber-sikkerhed
  • Der er ikke lagt en plan for sikkerhed kopiering

Husk at ondsindet malware kan blive overført til enheder automatisk uden du ved det, når man ved et uheld besøger en mistænkelig hjemmeside eller trykker på ukendt indhold.

Sådan undgår du ransomware

Hackere og deres metoder bliver mere og mere kreative. Det er en god idé at starte tidligt med at beskytte sig selv og virksomheden mod cyber trusler.

Den mest udbredte form for angreb er via spam mails der indeholder links eller vedhæftede filer. Disse spam-mails bliver sendt dagligt, og det er derfor vigtigt at træne sine medarbejdere i at spotte de ondsindede mails og derved undgå potentielle angreb. Alle medarbejdere bør blive trænet i basal viden om online sikkerhed. For optimal sikring af vigtige data, skal en backup process implementeres for at kunne genskabe mistet data.

Hos IT A/ S kan vi hjælpe med at sikre din infrastruktur samt udarbejde en backup plan så din virksomhed har den bedste cyber-sikkerhed, der beskytter dine medarbejdere og data. For at være et skridt foran cyber-kriminelle, kan det være en god idé at kende til de aktuelle cyber-trusler, der dominerer året. Læs vores top fem cyber trusler du bør kende til i 2023.

 
Lars Jeding

Lars Jeding

Register for a free online private lesson

We are here to help you achieve your academic goals. Leave your details below and our coordinator will contact you to schedule your free trial lesson.