HVAD ER SOFTWARE PATCHING?

Sårbarheder, også kaldet ”bugs”, er almindelige udfordringer i softwaresystemer. Software patches er et værktøj, der bruges til at beskytte mod tekniske svagheder i et computersystem. Fælles områder, der har brug for patches, omfatter operativsystemer, applikationer og indlejrede systemer. Der er to hovedtyper af patches; tekstbaseret patch, som bruges til at opdatere programmets kildekode, og så er der en binær patch, der inkluderer ændringer til programmets færdige filer.

Hvorfor er softwarerettelser vigtige?

Patches er en afgørende komponent for ethvert system. Det retter fejl og smuthuller i softwarekoden, tilføjer nye funktioner og/eller forhindrer ondsindet aktører i at få adgang til systemerne. En organisation opbevarer vigtige data og uden at rette og opdatere eventuelle sikkerhedshuller i softwaren, bliver dataen sårbar over for hackere og andre ondsindet aktører. Der er andre fordele ved patch management, herunder:

• Et kontinuerligt sikkert digitalt miljø, da patch management minimerer risikoen for potentielle sikkerhedsbrud.

• Konstant produktinnovation som patches, giver din organisation mulighed for at implementere dine seneste innovationer til ens software i eget tempo.

• Patch management kan hjælpe med at undgå bøder på grund af manglende overholdelse af standarder, hvilket kan resultere i monetære bøder.

At anerkende din software har potentielle sårbarheder er desværre ikke nok til at nå potentialet i et sikkert digitalt miljø. Så nu undrer du dig måske over, hvordan du kan holde din software og enheder opdateret. Der er løbende små tiltag, der vil holde dine softwareapps opdateret rettidigt:

1. Det første skridt til at sikre et kontinuerligt sikkert miljø er at opdatere ofte. Softwareopdateringer frigives af en grund, og jo længere man venter med at implementere dem, jo større er risikoen. For at minimere sikkerhedsrisici bør du overveje at opdatere dit system mindst en gang om ugen.

2. En god tommelfingerregel er at sikre kun at anvende patches og nye softwareopdateringer fra det oprindelige firma, der har udviklet softwaren eller en partner, som virksomheden har autoriseret til at tilbyde den.

3. Sidst, men ikke mindst, spar tid ved at gøre dine opdateringer automatiske. På den måde anvendes opdateringerne, så snart de er tilgængelige.

Man skal aldrig at undervurdere vigtigheden af patch management for at sikre ens organisation og aktiver. Lad os hjælpe dig med at sikre dine data mod ondsindet aktører med kontinuerlig server vedligeholdelse, drift og ekspertise gennem 25 år i branchen. Vi står klar til at hjælpe.

Husk at være årvågen og cybersikker!

Lars Jeding

Lars Jeding

Register for a free online private lesson

We are here to help you achieve your academic goals. Leave your details below and our coordinator will contact you to schedule your free trial lesson.