SÅ ER VI TILBAGE.. HVORFOR HAR DU BRUG FOR EN BACKUP?

Vi kan ikke understrege dette nok – JA, din organisation har brug for en backup. Så undrer du dig måske ”men hvorfor er det?”. Følg med, så fortæller vi det.

Lad os starte med at gå tilbage til det basale. En sikkerhedskopi eller data backup er en kopi af computerdata, der er taget og gemt et andet sted, så det kan bruges til at gendanne originalen efter en hændelse med datatab. Så hvorfor er det vigtigt at sikre en sikkerhedskopi af data? Grunden til at have en backup-plan er at have et sikkerhedsnet i tilfælde af datafejl. Datafejl kan være resultatet af forskellige hændelser, herunder softwarefejl, datakorruption, menneskeskabte fejl, utilsigtet sletning, hackerangreb og mange flere ondsindede hændelser.

Grunde til at have en backup plan på plads

Det er yderst vigtigt at have sikkerhedskopier af organisationsdata – endda afgørende for organisationens fortsatte overlevelse i nogle tilfælde. Sikkerhedskopier kan hjælpe med at sikre følgende aspekter i en organisation:

  • ‘Disaster recovery’

Naturkatastrofer såsom brande, oversvømmelser, jordskælv eller orkaner kan forstyrre og ødelægge data, der er lagret on-site. Off-site sikkerhedskopier vil sikre, at væsentlige data kan gendannes for at sikre fortsat forretningsdrift.

  • Data beskyttelse

Sikring af sikkerhedskopier er afgørende for at beskytte værdifulde data og informationer i en organisation. Sikkerhedskopier fungerer som et sikkerhedsnet i tilfælde af pludseligt tab af data.

  • Forretningskontinuitet

Sikkerhedskopier spiller en afgørende rolle i at opretholde forretningskontinuitet. I tilfælde af uventede hændelser giver adgang til backup data en organisation mulighed for at minimere nedetid og derved fortsætte den daglige forretningsdrift.

  • Menneskelige fejl

Menneskefejl er mere almindelige, end du tror. Medarbejdere kan ved et uheld overskrive eller endda slette værdifulde data. At have backup af data kan gendanne tabt data og forhindre produktivitetsforstyrrelser.

  • Sikkerhed

Hackere lurer rundt om hvert hjørne i denne digitale tidsalder, og cyber-angreb som ransomware kan kryptere data, hvilket gør dem utilgængelige. Ved at have opdaterede sikkerhedskopier kan hjælpe organisationer med at gendanne tabte data uden at blive ofre for afpresning.

Listen over backup-fordele fortsætter. En backup vil hjælpe med at spare både tid og penge. Ingen sikkerhedskopiering kan føre til kritiske datatab, hvilket kan have alvorlige konsekvenser for en virksomhed, herunder økonomiske tab og omdømmeskader.

Sikkerhedskopier er en grundlæggende komponent i datastyring, da den beskytter mod potentielle trusler og løser forskellige virksomheders udfordringer. IT A/S’ cloud-tjenester dækker over it-support, hosting og Microsoft 365 – herunder backup. Vi er forpligtet til at være den valgte udbyder af cloud-tjenester og derved hjælpe vores kunder med at udvide og sikre deres forretninger. Et samarbejde med IT A/S sikre dig adgang til et team, der udelukkende arbejder med netværkssikkerhed og infrastruktur, så du har landets bedste specialister til at passe godt på din IT.

Lars Jeding

Lars Jeding

Register for a free online private lesson

We are here to help you achieve your academic goals. Leave your details below and our coordinator will contact you to schedule your free trial lesson.