IT-KRIMINALITET: DANMARK & UDLANDET

It-kriminalitet er et ord som fylder mere og mere både nationalt og globalt. Hacking, malware, DDoS-angreb er blevet en del af vores ordforråd, og hvert år bliver knap 450.000 danskere udsat for it-kriminalitet. Det er ikke kun den almindelige dansker, som bliver udsat for angreb. To ud af tre danske virksomheder har mærket effekten af det avanceret trusselsbillede fra den voksende hackerindustri. IT-kriminalitet er et voksende samfundsproblem, ikke kun i Danmark, men på verdensplan.

It-kriminalitet er verdens 13. største økonomi. Hackerindustrien er blevet en milliardforretning med en global omsætning på omtrent 86.000 milliard kroner. De kriminelle er blevet mere digitale, og med en lukrativ forretningsmodel er det næppe sandsynligt at hackerindustrien vil opgive deres forretning.

Hackere angriber mennesker over hele verden omkring hvert halve minut – hvilket betyder, at en cyberkriminalitet i gennemsnit bliver begået 2.244 gange om dagen.”

It-kriminalitet bliver begået verden over, og it-kriminelle udtænker hele tiden nye metoder til angreb. Deres mål er at franarre både private og virksomheder penge og data, som kan være nær umuligt at få igen. Mange lande har gennemført en stærk cybersikkerhed gennem lovgivning og teknologi. Men hvordan beskytter man bedst sig selv og/eller sin arbejdsplads mod cyberkriminelle?

Er din it-sikkerhed skudsikker?

De seneste år er mange virksomheder blevet påvirket – og i visse tilfælde lammet – af den hurtige stigning af sikkerhedstrusler. Dette kan betyde at millioner går tabt.

It-sikkerhed er alfa omega og det er din viden og handlinger, som er med til at gøre en forskel. Din digitale adfærd og viden er dit skjold mod cyberkriminelle. Din adfærd kan være med til at beskytte data, systemer og personer fra at blive udsat for svindel og it-kriminalitet. Du kan læse mere om hvordan it-sikkerhed er påvirket af den menneskelige indflydelse lige her.

Hvis du er i tvivl om effektiviteten af din it-sikkerhed eller gerne vil vide hvordan du kan beskytte dig mod it-kriminelle, så kontakt din cloud service provider.

Lars Jeding

Lars Jeding

Register for a free online private lesson

We are here to help you achieve your academic goals. Leave your details below and our coordinator will contact you to schedule your free trial lesson.