IT-STRATEGI – ER DET NØDVENDIGT?

Det korte svar er – ja!
Vi lever i en verden hvor cyber-truslerne er mange og realiteten for 83 % af virksomhederne er ikke, hvis der sker et databrud, men hvornår. Normalvist, sker uheldet endda mere end én gang for virksomheder. Uautoriseret adgang er den førende årsag til data brud for femte år i træk. En IT-strategi kan være med til at sikre din virksomhed mod hackere, insider trusler og andre ondsindede trusler der lurer i den digitale verden.

En effektiv IT-strategi afhænger af forskellige parameter herunder virksomhedens branche, mål, størrelse, og budget. Nogle nøglekomponenter der generelt anses for vigtige i en IT-strategi inkluderer:

  • Din IT-strategi bør være strømlinet med dine overordnede forretningsmål og skal derved understøtte virksomhedens mission, vision samt langsigtede strategi. På denne måde sikre du at dine it-investeringer bidrager til virksomhedens succes.
  • Det er essentielt at foretage en omfattende vurdering af virksomhedens eksisterende it-infrastruktur, systemer og processer. Det er vigtigt at identificere hvilke svagheder, muligheder samt potentielle risici virksomheden står over for. Via denne vurdering udformer man et solidt grundlag for den fremtidig it-planlægning.
  • Overvej skalerbarheden og fleksibiliteten af din it-løsning, da den skal kunne følge med fremtidig vækst i din forretning. En investering i systemer der kan tilpasse og udvikle sig er godt givet ud.
  • I tråd med investering i it-løsninger er det en god idé at udvikle stærke relationer med it-leverandører. Udarbejd klare forventninger, serviceaftaler mm. Til din it-leverandør og gennemgå regelmæssigt leverandørens ydeevne ift. deres it-systemer, løsninger og teknologier.
  • For optimeret sikkerhed er det en god idé at implementere sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte vigtige data. Denne implementering inkluderer regelmæssig overvågning, trusselsvurderinger, backups samt uddannelse af medarbejdere i digitale trusler.

Vigtigheden af en gennemarbejdet IT-strategi

En god gennemarbejdet it-strategi kan sikre din virksomhed i det lange løb og være med til at sikre mod ondsindede aktører. I takt med at virksomheden vokser, er det vigtigt at it-strategien dertil er agil for at følge med de skiftende behov. IT A/S kan tilgodese jeres behov med vores løsninger indenfor it-support, hosting, og Microsoft 365 backup. Vores løsninger er skalerbare og du får adgang til et team, der udelukkende arbejder med netværkssikkerhed, infrastruktur og it-strategier. Vi har 25 års erfaring i at hjælpe vores kunder med at udvide og sikre deres forretninger. Vi kan hjælpe dig med at sikre din it-strategi, så lad os tage en uforpligtende snak om hvordan vi kan supportere din virksomhed.

Lars Jeding

Lars Jeding

Register for a free online private lesson

We are here to help you achieve your academic goals. Leave your details below and our coordinator will contact you to schedule your free trial lesson.