TOP 6 FORKERTE ANTAGELSER OM CLOUD SIKKERHED

Er det med cloud sikkerhed noget, du går og spekulerer over? Vores mere end 25 år i branchen som multi cloud service provider betyder, at vi regelmæssigt taler med folk, som ikke er helt sikre ved, hvad de skal tænke om public clouds, private clouds, cloud generelt og især cloud sikkerhed. 

På grund af alle antagelserne tager vi os altid god tid til at tale med vores kunder om cloud sikkerhed. Det gør vi, fordi det er et meget vigtigt at forstå forskellen i de forskellige typer public clouds. Dertil også de udfordringer der kommer med på sikkerhedssiden ligesom der verserer rygter om, ”hvor risikabelt sådan noget med skyer er”. Som oftest er rygterne baseret på misforståelser og ikke ret meget andet. Har man fokus på at gøre det ordentligt kan man sagtens få en fuldstændig sikker cloud løsning. Så en top sikret løsning kan sagtens opnås med den rette fokus.  Som en appetitvækker får I her ikke bare en top-6 over forkerte antagelser om, hvordan cloud kan arbejde imod en, men også et indblik i, hvordan en særdeles erfaren multi cloud service provider gør op med de antagelser. 

Antagelse 1: ”En cloud service provider får adgang til alle mine data (eller kan tilsnige sig adgang)” 

Det er ikke helt rigtigt. Vi kan sagtens behandle dine data uden overhovedet at læse dem eller have adgang til dem. Når vi snakker om backup så behandler vi ganske vist data, men ser dem ikke i deres oprindelige form. Alt er krypteret, og ulæseligt på fil niveau. Får i hosted jeres VMer (Virtuelle maskiner) hos os og i har en aftale omkring servervedligeholdelse kan vores operations team tilgå operativ systemet på serverne som typisk sker hvis vi f.eks hjælper med at opdatere serverne løbende, eller løser problemer i softwaren. Vi er ISO 27001 certificeret og har en ISAE 3000 GDPR-revisions rapport. Dette er for at sikre vores arbejdsgange er så proces orienteret som muligt. Kryptering er essentielt i forhold til at garantere, at den eneste med tilgang til dine data er dig. 

Antagelse 2: “Jeg bliver alt for afhængig af min cloud service provider og mister fleksibilitet” 

Mange mennesker tror, at et samarbejde med en cloud-udbyder betyder, at man låser sig selv fast og giver afkald på fleksibilitet, så fasttømrede løsninger bliver vejen frem – uden nogen mulighed for individuel tilpasning. Sådan hænger det heldigvis ikke sammen. Hos IT A/S får man tilpassede og fleksible løsninger, som er sat sammen netop med din virksomheds behov for øje. Vi ser sådan på det, at hver kunde er noget særligt, og at hver kunde har sine behov. Derfor skræddersyr vi vores løsninger, så de passer til det, I skal bruge. Vi hjælper jeg helt ud til applications laget, og det er samtidigt også en mulighed at gøre det hele selv, eller lade en anden virksomhed stå for applikationerne eller servernes helbred. Vi kan agere som Shurgaard og stille et tomt rum til rådighed, eller lade vores kunder bo på server hotel hvor alt bliver gjort for dig.

Antagelse 3: ”Jeg kan ikke stole på, at mine data er i sikkerhed hos min cloud service provider” 

Hvis du lader en cloud service provider håndtere alle dine data, hvordan kan du så sikre dig, at de er i sikkerhed? Og hvor befinder din sky sig? Det vigtigste er, at du udvælger din cloud service provider med omhu, når du outsourcer din IT. Vær opmærksom på, at den billigste løsning ikke nødvendigvis er den mest sikre eller velegnede til det, netop du har brug for. Vi anbefaler, at du finder en certificeret cloud-udbyder, der har gennemsigtighed som værdi. 

Tillid og ansvarlighed er fundamentet for vores måde at drive forretning på. Hver gang. Du kan læse mere om her, hvordan vi ser på tillid i IT-branchen.

Antagelse 4: ”Jeg ønsker ikke at dele data, platform eller servere med min cloud-udbyders andre kunder” 

For det meste er folk forbeholdne over for at skulle dele platform med andre kunder. Det er især afgrænsningsaspektet, der afholder mange fra at benytte cloud som løsning. Men det rygte kan vi hermed mane i jorden, for sådan foregår det ikke. Vores kunder tilføres adskilte ressourcer og et netværk til hver enkelt kunde, så ingen der deler data med hinanden. Der er ingen teknisk vej hen til hinanden, og selvom man bor i samme datacenter, vil man aldrig kunne se hvem der bor her. Benytter i tilmed en MPLS linje som internet til jeres virksomhed er i sikret en helt isoleret tilgang til jeres servere som er helt afskåret fra internettet. I ”eksisterer” ganske enkelt ikke offentligt.

Antagelse 5: ”Min backup opbevares samme sted som mine produktionsdata” 

Det er der mange tilfælde af, og særligt her gør man sig en tjeneste i at være grundig. Det gælder både på den fysiske side men også den tekniske. Nogle virksomheder kan også have en fysisk afgrænsning, dvs. backup er et andet sted geografisk, men der stadig er en netværksmæssig forbindelse. Er dette tilfældet skal man være opmærksom på at et tilfælde af ransomware kan kravle over på den anden side og hive backup med ind i krypteringen. Det er altså ikke nok kun at finde en geografisk anden lokation da det rent teknisk også skal være isoleret.  Derfor har vi to forskellige former for storage: En slags til dine produktionsdata og en anden slags til din backup. Men vi har ikke stoppet der, da vi også hver dag tager en backup af backuppen, således vi altid har 3 kopier og 3 lokationer til data geografisk. 

Antagelse 6: ”Mine data er ikke sikre, når de er på nettet” 

Det vigtigste for os er at sikre dine data, og derfor benytter vi MPLS/VPLS, når der udveksles data mellem dig og os. Det er en direkte linje mellem dig og os, så tænk på det som et kabel mellem to computere. Kun afsenderen og modtageren har adgang. I er derfor helt isoleret og ingen ondsindede hackere kan finde vej ind i jeres netværk den vej.

Cloud sikkerhed – stadig i tvivl? 

Kan du ikke helt beslutte dig, eller er du bare ikke helt sikker på, hvad den bedste løsning er med hensyn til cloud? Vi er specialister i at flytte firmaer ud i skyen. Vores ekspertise og viden om cloud-sikkerhed kan løfte din virksomhed til helt nye niveauer på en række områder, så kig nærmere på de åbenlyse fordele for din virksomhed ved at flytte til skyen.

Lars Jeding

Lars Jeding

Register for a free online private lesson

We are here to help you achieve your academic goals. Leave your details below and our coordinator will contact you to schedule your free trial lesson.