TOP FEM CYBER TRUSLER DU BØR KENDE TIL I 2023

2022 er snart bag os. Vi ser frem til 2023 og alt det nye år vil bringe, både godt og ondt. Det seneste år har bragt sikkerhedstrusler i alle afskygninger. Desværre skal der ofte en trussel eller sikkerhedsbrud til for at kaste lys over sikkerhedshullerne i en organisation. Et nyt år betyder en ny start, og nu er et opportunt tidspunkt til at sikre din organisation mod fremtidige cybertrusler. Lad os se på de mest almindelige sikkerhedstrusler, som vi tror vil dominere det nye år.

Top fem cyber trusler

  1. Da pandemien ramte tilbage i 2020, begyndte de fleste organisationer at arbejde hjemmefra, hvilket resulterede i nye sikkerhedsrisici. Trenden med at arbejde hjemmefra er kommet for at blive. Medarbejdere, der arbejder eksternt, er i stigende grad tilbøjelige til at arbejde i teams, hvor alle ikke kender hinanden. Dette gør dem udsat til at blive ofre for svindel. Ydermere opretter eksterne arbejdere forbindelse til netværk med ikke-sikrede enheder, der kan føre til phishing-angreb.
  2. Ransomware vil fortsætte med at stige i 2023 med angreb, der er mere målrettet mod visse industrier, herunder finans, uddannelse, energi og mere. Hackere afpresser typisk indtægter fra organisationer ved at hacke og tilbageholde krypterede filer og data. Selvom ransomware kunne virke som gamle nyheder, har den haft en stigning på 41% alene i 2022.
  3. Hackere scanner for sårbarheder i enheder og prøver at oprette forbindelse til ikke-standardporte. IoT-trusler er afhængige af organisationers brug af internetforbundne enheder til at udtrække data.
  4. Menneskelige fejl har været og er stadig den primære årsag til databrud i en organisation. En tankeløs fejl fra en medarbejder kan koste en organisation millioner af data. Dette gør det vigtigt at uddanne medarbejdere i cybersikkerhed for at beskytte data. Sager om social engineering stiger også stadig hurtigt og er den sværeste form for angreb at forhindre fra et teknisk perspektiv.
  5. Skyen udgør potentielt en sikkerhedsrisiko, hvis den ikke administreres korrekt. Flere virksomheder flytter data til skyen. Selv stærke cloud-applikationer inklusive Google og Microsoft der har sikkerhedsforanstaltninger på plads, det er stadig slutbrugeren, der udgør en risiko for at blive ofre for ondsindet software.

Start det nye år på det rigtige fod med en risikoanalyse. Den vil hjælpe dig med at sikre din organisation mod potentielle cybertrusler, der lurer i det nye år. Har du brug for hjælp til at starte en risikoanalyse, er vi mere end glade for at hjælpe dig med at komme i gang. Du er velkommen til at kontakte os.

Vi hos IT a/s er klar til at hjælpe din organisation med cybersikkerhed med enkle og skalerbare løsninger, der beskytter medarbejdere, data og alt derimellem.

Lars Jeding

Lars Jeding

Register for a free online private lesson

We are here to help you achieve your academic goals. Leave your details below and our coordinator will contact you to schedule your free trial lesson.